Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til statistikkformål. Ved å benytte Idrettsveteraner.com aksepterer du denne bruken.
Les mer
> Aktiviteter > SPORTSJOURNALISTPRIS > 2008: DAG VIDAR HANSTAD

2008: DAG VIDAR HANSTAD

 

Juryens begrunnelse for tildeling av NIV s sportsjournalistpris.

 

«Dag Vidar Hanstad har i mange år pekt seg ut som en journalist med spesiell innsikt i idrettslige spørsmål – både sportslig, organisatorisk og politisk. Hanstad som har spilt 150 håndballandskamper for Norge, har arbeidet i flere aviser – først og fremst i Aftenposten, hvor han var sportsredaktør og kommentator.

Hanstad har i senere år utført et beundringsverdig gründerarbeid med nettsiden «sportsanalyse.no» – som nå er lagt inn under Sport-Medias portefølje.  På imponerende vis – og med reduserte, økonomiske midler – har Hanstad brakt et lenge etterlengtet stoffområde – selve idrettsdebatten – fram i aller første rekke.

Hanstads innsiktsfulle kommentarer, velskrevne artikler og journalistiske vinklinger har gitt nivået for idrettsdebatt i Norge en ny dimensjon. Suksessen har vært så stor at landets riksaviser og mediekanaler i stadig større grad følger opp stoff og kommentarer fra det nye nettstedet. Sportsanalyse.no er nyhets- og debattledende på et felt mange (ikke minst NIV-medlemmer) har savnet i årevis.

For tiden er Hanstad doktorgradsstipendiat ved Norges Idrettshøgskole. Aktuelle prosjekter: «Anti-doping Policies in international Sport» og «A Study of Power and Politics in Sport».

Ved siden av dette arbeidet har altså Hanstad redaktør- og skribentoppgavene i landets mest anerkjente nettsted for idrettsdebatt. Hanstad har utgitt flere bøker, publikasjoner og artikler og er en av landets mest respekterte skribenter».