Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til statistikkformål. Ved å benytte Idrettsveteraner.com aksepterer du denne bruken.
Les mer
> Aktiviteter > SPORTSJOURNALISTPRIS > 2009: METTE BUGGE

2009: METTE BUGGE

 

Juryens begrunnelse for tildeling av NIV s sportsjournalistpris.

 

«Mette Bugge var en av tre kvinnelige sportsjournalister som etablerte seg i riksmediene på slutten av 1970-årene. Hun ble ansatt i Aftenposten 1. mars 1978. Etter 31 år på samme arbeidsplass fremstår hun som en av landets mest allsidige sportsreportere.

I et mannsdominert miljø har Mette Bugge aldri latt seg vippe av pinnen. Hun har utviklet sin journalistiske plattform positivt gjennom solide nettverk og nøyaktige reportasjer. Hun har i alle år skrevet like engasjert og entusiastisk om de såkalte små idrettene som de store idrettene.

Gjennom god nyhetssans og oppfølging av ansvarsområdene sine har Mette Bugge utviklet innpass og respekt i alle miljøer. Hun har i særdeleshet vært flink til å sette kvinners idrett på dagsorden. Mange reportasjer er skrevet med saklig vinkling og relevant argumentasjon. Mange oppfatter Mette Bugges yrkesrolle som viktigste talerør i riksavisene for noe mer nisjepregede idretter.

Mette Bugge gjorde seg fordelaktig bemerket i forbindelse med Aftenpostens avslørende dokumentasjon om «Hestehandlerne» i Norge.»