Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til statistikkformål. Ved å benytte Idrettsveteraner.com aksepterer du denne bruken.
Les mer
> Medlemsmøter > MEDLEMSMØTE 20. OKTOBER 2009

MEDLEMSMØTE 20. OKTOBER 2009

MEDLEMSMØTE 20. OKTOBER 2009

Formannen ønsket velkommen til 37 fremmøtte medlemmer. Og gikk så over til å minnes Sigbjørn Skaar som var gått bort etter vårt siste møte.

Ellinor Allergoth møtte for første gang og ble ønsket velkommen med foreningens nål og skjerf.

Formannen fortsatte med å minne om årsmøtet som i år arrangeres som LOs gjester mandag 16. november kl. 1700.

Han presenterte så dagens kåsør, en av våre egne medlemmer, nemlig

Tom A. Schanke

Schanke er kjent for så mangt når det gjelder norsk idrett, fra en beskjeden liten avis kalt ”Kyllingposten” til sitt store verk «Norsk Idrettsleksikon – det store oppslagsverket om norsk toppidrett helt fra 1879». Og nå sist for sin ”redning” av Tippeligaen.

Nå har han tatt for seg Egebergs Ærespris (eg. Kabinetskammerherre Egebergs ærespris for alsidig idrett).

I sin søken, som han sa, etter fair play, -hvem har fått denne prisen, hvem har ikke fått den som burde hatt den, og hvem har fått den som kanskje ikke burde hatt den?

46 utøvere

Litt av en utfordring som han, sin vane tro, hadde gått løs på med ”dødsforakt”. Han hadde laget en oversikt – et hefte på 28 sider, inneholdende de 46 utøvere som har fått Egebergs Ærespris fra 1918 til 2008.

Han førte oss så gjennom heftet side for side med de som ikke hadde fått prisen, men som kanskje burde hatt den; først de 5 ”særdeles kvalifiserte kandidater”, de 5 ”meget kvalifiserte kandidater”, de 2 ”meget kvalifiserte klassiske Egeberg-kandidater” og de 4 ”mulige kvalifiserte generelle kandidater”.

Så kom 4 ”mulig kvalifiserte i orientering/skiorientering”, 2 ”mulige kvalifiserte i boksing/kickboksing” og 10 ”mulig kvalifiserte med én idrett i verdenstoppen”.

Som et fyrverkeri fortsatte han med 11 ”mulig kvalifiserte med prestasjoner i to idretter”, tidligere lagutøvere, nåværende lagutøvere, ”meget mulige” og ”mulige”. Så gikk han til idrett for funksjonshemmede, også her fordelt på ”særdeles kvalifiserte”, ”meget kvalifiserte” og ”mulig kvalifiserte”.

Nøye dokumentert

Og han sondret mellom nåværende utøvere og post-activum-utøvere. Alt var nøye dokumentert! Og her var det ingen som skulle ”dø i synden”. Alle fikk utdelt hvert sitt spørreskjema med ferdig adressert og frankert konvolutt.

Vi skulle alle få komme med våre meninger! Selvfølgelig!

Det gikk så fort at en stakkars referent kunne miste pusten!

Tom A. Schanke påsto at han var ”sta og tålmodig”, så det forundrer sikkert ikke mange hvis han klarer å rettferdiggjøre en ekstraordinær utdeling en gang i fremtiden!

Anne Ma Thorsen, referent