Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til statistikkformål. Ved å benytte Idrettsveteraner.com aksepterer du denne bruken.
Les mer
> Reiser/treff > Vellykket tur til Trondheim

Vellykket tur til Trondheim

11. – 13. juni 2012:

Norske Idrettsleder-Veteraner er invitert til å legge et møte til foreningens «avdeling» i Trondheim. Da invitasjonen er to år gammel, ble det enighet om at årets utflukt skulle legges til Trondheim.

Arbeidet med program og praktisk tilrettelegging startet over jul og i nært samarbeid med «Trondhjæmspian» Kirsti, Britt og Turid.

39 personer

Da invitasjonen gikk ut, med litt kort varsel, var det gledelig å konstatere at over 40 personer raskt meldte seg på.  Dessverre var det noen få som falt ut og ingen nye påmeldinger.   I alt ble vi 39 personer, som var sammen i Trondheim.

De fleste av oss tok morgentoget (kl. 08:07) fra Oslo. Det ble en hyggelig togreis, hvor Andreas bød på gamle ”Trondhjæms-visa” via CD-spiller, og alle fikk servert NSBs lunsjboks og kaffe/te, da vi nærmet oss høyfjellet.

Vel fremme i Trondheim gikk vi, som de sporty idrettsveteraner vi er, i lang lang rekke fra stasjonen til hotellet, som var Rica Bakklandet.  Det var et nytt flott hotell, men det var så moderne og med så mye «duppeditter», at noen mente at vi kunne ha trengt «hotellkurs».  Men, det gikk seg til fort.

Kirsti talsperson

Kirsti, Britt og Turid møtte oss i lobbyen på hotellet og ønsket oss velkommen.  Det er disse tre som i hovedsak er ansvarlig for programmet i Trondheim og som har gjort avtaler med Rådhuset, busser og spisesteder.  Kirsti var talsperson og guide.

Under hennes kyndige ledelse startet vår første utflukt gjennom Bakklandet mot Rådhuset.  Vi fikk høre om hvordan dette flotte området var blitt reddet fra sanering og om hva området er i dag.

Vi var invitert til mottagelse i Rådhuset med ordfører Rita Ottervik.  Mens vi ble servert hvitvin og fruktsnacks, gav hun oss orientering om idrettsbyen Trondheim.  De er rimelig stolte av prestasjonene til sine utøvere og av befolkningens brede deltakelse i idretten.  Kommunen arbeider målrettet mot å legge forholdene enda bedre til rette for både topp og bredde.

Fra Rådhuset gikk vi til Ravnkloa og ble fraktet med båt til Munkholmen.  Der fikk vi deilig mat, «Buffet Nidarholm», som var diverse sjømat.  Mot slutten av måltidet fikk vi besøk av Idrettskretsens administrave leder som informerte om idretten i Sør-Trøndelag.   

Etter måltidet ruslet vi rundt på Munkholmen under Kirstis kyndige ledelse.   Tilbake til byen og hotellet, gikk de fleste hver til sitt etter en lang dag.

Forrykende Eggen

Vi måtte ”opp å stå og ut å gå”, ganske tidlig tirsdag morgen.  D.v.s. vi måtte møte ved bussen kl. 09:00 til en dag med flere omvisninger.

Vi startet på Lerkendal hvor Nils Arne Eggen gav oss et av sine forrykende foredrag.  Det ble i tillegg et personlig foredrag, da han kjente mange i forsamlingen.  Vi ble mottatt i Stadion-bygget, men fikk også besøke den berømte «Brakka».

Fra Lerkendal kjørte vi til Granåsen og ble informert om planene for det nye bygget til Olympiatoppen og hva det skulle inneholde av fasiliteter for toppidretten. Det skal også legge til rette for et godt samspill mellom idretten og forskningsmiljøene i byen.

Det var hopptrening for landslaget i bakken mens vi var der, som ble også nøye fulgt med på og kommentert fra kyndige medlemmer i foreningen.

Fra Granåsen tok bussen oss opp bratte, svingete og smale veier som førte oss til Trondheim Golfklubb.  Derfra var det fantastisk utsikt over byen.

Klubben ble stiftet i 1950 og er Norges fjerde eldste golfklubb.  Det sier noe om utviklingen av golfidretten i Norge.  I klubbhuset fortalte Turid om bakgrunnen for stiftelsen, hvordan banen var anlagt og hvordan klubben er i dag.  Mens Turid informerte fikk vi en enkel, men god lunch bestående av kaffe og rundstykker.

Trondheims eldste

Dagens siste omvisning var i den gamle turnhallen til Trondhjems Turnforening med Britt som «kjentmann».  Turnforeningen som er Trondheims eldste idrettslag og ble stiftet i 1858, lever i beste velgående i dag.

Britt fortalte litt om historien og om hvordan turnforeningen  for 10 – 12 år siden gjennom makebytte fikk en topp modere turnhall i kjelleren på Statens Hus.  Fra turnhallen ble forsamlingen sluppet løs for egenaktiviteter resten av ettermiddagen.  De fleste startet ved Domkirken før vi gikk hver til vårt for noen timer før middag.

Middagen var på Kvilhaugen Gård, som lå høytover byen med fin utsikt.  Maten var veldig god med forrett av parmaskinke, deretter helstekt og mør indrefilet og tilslutt konfektkake.

Mot slutten av middagen fikk vi en fin orientering av leder i Idrettsrådet i Trondheim om arbeidet for idretten i byen.   Det virket til å være en god dialog mellom idretten og kommunen, som har inngått en kontrakt om samarbeide etter mal fra NIFs veileder for Idrettsråd.

Se lyst på livet!

Under middagen ble» Trondhjæmspian» takket for det flotte programmet de hadde lagt opp – og hvor stor pris vi andre hadde satt pris på den forberedelsen og gjennomføringen de hadde stått for.  Grethe Evjenth oppfordret oss alle til ikke å ta livet eller alderdommen for alvorlig, men se lyst på det meste!

Onsdag, som var vår siste dag, var det også fremmøte ved bussen kl. 09:00 for en tur ut til Lade, Ringve og Ladestien.  Vi ble orientert om Lade Gård og det historiske området, før vi kjørte oppom Ringve Museum.  Der var museet ikke åpent så tidlig, men vi ruslet rundt på gårds- og hageanlegget og ikke minst beundret utsikten.

Bussen kjørte oss ned til Rotvoll, og derfra gikk vi tur fire-fem km på Ladestien frem til Ringve-bukta.  Vi var heldige og hadde akkurat passe turvær, hvor ikke en dråpe regn falt.  Kirsti informerte om stiens tilblivelse og om steder vi passerte underveis.  Det var et flott område med utsikt over fjorden og landet rundt.  Vi møtte mange skoleklasser og barnehager, som tydelig var ivrige brukere av området.

Turen ble avsluttet med lunsj i Sponhuset, en god tallerken med kjøtt og potetsalat.  Vaffellukten hang tungt over lokalet, og noen av oss kunne ikke dy oss fra å avslutte turen og måltidet med en av «verdens beste vafler», som Kirsti kalte de.

IDRETT ER VIKTIG: Rita Ottervik, Trondheims ordfører, forsikret Per Wright og NIV-gruppen om at Trondheim satser bevist på utviklingen av byens idrettsliv.

GAMLE KJENTE: Foredragsholder Nils Arne Eggen og Per Wright var gamle kjente.

RASKE BEIN: Bjørn Bogerud og Knut Johannesen leder av i en av NIF-gjengens mange spaserturer i Trondheim.

«TRONDHJÆMS-PIAN» gjorde en glimrende innsats i forbindelse med årets utflukt. Her er hele arrangementskomiteen samlet. Fra venstre Turid Seime, Kirsti Jaråker, Andreas Morisbak, Britt Mellegaard og Ellinor Allergodt.

SMIL OG GLEDE: Ordfører Rita Ottervik og NIVs medlemmer fant straks den gode tonen. Trondheimsturen ble en flott opplevelse.

Dobbeltbooking

Derfra bar det over til hotellet og bagasjen, hvor det ble avskjeder og takk for oss, før bussen kjørte de som skulle med toget til stasjonen.   Der ble det litt hektisk, spesielt for Andreas.

NSB hadde dobbelbooket og hele vårt følge ble som kompensasjon flyttet over til Comfort-avdelingen, men til seter som befant seg litt her og litt der.  Det tok litt tid innen alle var på riktig plass, men setene var brede og gode, kaffen gratis og etter hvert senket roen seg over forsamlingen.

Da vi kom frem til Oslo var «alle var enige i at det hadde vært en veldig fin tur»

 

Ellinor Allergoth