Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til statistikkformål. Ved å benytte Idrettsveteraner.com aksepterer du denne bruken.
Les mer
> Husker best > Husker best: Bjørn Bogerud

Husker best: Bjørn Bogerud

NIVs medlemmer svarer alle på de samme spørsmålene. 

 Bjørn Bogerud (f.1928 – medlem siden 1998).

– Hvilke idrettsbegivenheter og personer skapte idrettsinteressen din?


– Jeg fant inspirasjon blant venner i min første klubb – Grane Arendal. Videre ble jeg sterkt oppmuntret av EM i friidrett på Bislett i 1946. Kristiansanderen Håkon Tranberg fikk to sølvmedaljer – på 100 og 200 meter.

– Hva har idretten betydd for utviklingen av norsk samfunnsliv?


– Idretten har bidratt til å sveise ulike samfunnslag sammen. I idretten er det først og fremst resultatene – ikke sosial status – som teller.

– Hvilke av dine idrettsmeritter – som aktiv eller leder – er du selv mest fornøyd med?

– Som aktiv var jeg kaptein på Tjalves lag som vant Holmenkollstafetten i 1953 etter syv år med seier til det svenske laget Örgryte. Videre var deltakelse på landslaget på 1500 meter stort i 1952. Som leder er jeg mest fornøyd med lederoppgaven for Grete Waitz-løpet, da vi etter noen år med suksess mestret økning fra 5. – 6.000 opp til 16.000 deltakere.

– Hvilke tre idrettsprestasjoner gjennom tidene setter du høyest?

– Det må bli Birger Ruuds hopp-prestasjoner, Vebjørn Rodals OL-gull på 800 meter og maratonserien som Grete Waitz presterte i New York. NB: Jeg har heller ikke glemt Sonja Henies prestasjoner og er også imponert over Tutta Pettersens resultater i verdensidretten golf. (NIV-Nytt 2.12).