Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til statistikkformål. Ved å benytte Idrettsveteraner.com aksepterer du denne bruken.
Les mer
> Husker best > Husker best: Odd Seim-Haugen

Husker best: Odd Seim-Haugen

NIVs medlemmer svarer alle på de samme spørsmålene. 

  Odd Seim-Haugen (f. 1937 – medlem siden 1997).

– Hvilke idrettsbegivenheter og personer skapte idrettsinteressen din?

– Interessen for idrett – først og fremst skiidrett – kom gjennom engasjementet til min far Olav Haugen. Han var lærer på Kampen skole, og vi bodde på Majorstuen. Vi brukte Nordmarka for alt hva den var verdt og fikk et evig forhold til skisporten. Det var en god oppdragelse.
– Hva har idretten betydd for utviklingen av norsk samfunnsliv?
– Idretten i Norge har siden midten av 1800-tallet vært en viktig del av norsk kultur og samfunnsliv. Folks engasjement har økt hele tiden. Idrettens sterke posisjon underbygges ved aktivitetsnivået som er både lokalt og på riksplan.
– Hvilke av dine idrettsmeritter – som aktiv eller leder – er du selv mest fornøyd med?
– Noe av det viktigste var at jeg som president i Norges Skiforbund var med på å redusere antall skikretser fra 44 til 19. Det skjedde under NSFs ting på Røros i 1985. Ellers satt jeg som styremedlem i FIS – det internasjonale skiforbundet – fra 1983 til 2002. Det var selvsagt en spennende og givende tid. Jeg var leder av ulike komiteer som la fram flere forslag som ble vedtatt av kongressen.
– Hvilke tre idrettsprestasjoner gjennom tidene setter du høyest? 
–  Birger Ruuds fantastiske skikarriere er det umulig å komme utenom. Jeg vil også ta med Stein Eriksens gjennombrudd med norsk alpinsport – først OL-gull i 1952, deretter VM-gull i 1954. Stein skapte enorm positivitet rundt norsk alpinsport. Jeg tar også med Bjørn Dæhlies skikarriere som den tredje store prestasjonen. Den var av stor betydning. (NIV-Nytt 3.12).