Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til statistikkformål. Ved å benytte Idrettsveteraner.com aksepterer du denne bruken.
Les mer
> Husker best > Husker best: Tormod Knutsen

Husker best: Tormod Knutsen

NIVs medlemmer svarer alle på de samme spørsmålene. 

 Tormod Knutsen (f. 1932 – medlem siden 2006).

– Hvilke idrettsbegivenheter og personer skapte idrettsinteressen din?
– Jeg var 13 år, da krigen sluttet. Idrettsinteressen eksploderte, og miljøet rundt ski og fotball i Eidsvoll Idrettsforening var meget bra. Jeg hadde en engasjert far fra Østerdalen som var skientusiast. Videre gjorde EM i friidrett på Bislett i 1946 et sterkt inntrykk.  Jeg startet som spesialhopper, og karrieren tok litt av etter at jeg hadde vunnet Hovedlandsrennet i Trondheim i 1949. To år senere ble jeg norsk juniormester. I militæret var jeg sammen med Gunder Gundersen og i 1954 kom jeg i kontakt med Sverre Stenersen. Gunder og Sverre var store inspiratorer for meg – som kombinertløper.
– Hva har idretten betydd for utviklingen av norsk samfunnsliv?
– Idretten betyr MYE for nordmenn. Hele landet følger med året rundt. Da jeg arbeidet som salgssjef for Mathisen på Eidsvold Værk, merket jeg godt den store idrettsinteressen over alt. Vi har jo også en populær konge som av dronningen er stemplet som «sportsidiot». Så idretten betyr noe ekstra her til lands.
– Hvilke av dine idrettsmeritter – som aktiv eller leder – er du selv mest fornøyd med?
– Ja, OL-gullet i kombinert i Innsbruck 1964 rager selvsagt høyest. Det å bli olympisk mester er STORT for alle. Men jeg satte også pris på seieren i Holmenkollen i 1958 med nesten 100 000 tilskuere til stede. Jeg er også stolt over å ha blitt premiert i Kollen både i kombinert, spesielt langrenn og spesielt hopp.
– Hvilke tre idrettsprestasjoner gjennom tidene setter du høyest?    
 
– Vanskelig spørsmål. Vrient å sammenligne prestasjoner til ulike tider. Men jeg velger spesielt hopp i OL 1948 i St. Moritz. Norge tok alle medaljene ved Petter Hugsted, Birger Ruud og Thorleif Schjelderup. Videre går jeg for VM-stafetten i Oslo 1982, der Brå brakk staven og Norge vant gull – og Johan Remen Evensens eventyrlige hopp på 246 m i Vikersund i 2011. Litt av en luftferd! (NIV-Nytt 3.12)