Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til statistikkformål. Ved å benytte Idrettsveteraner.com aksepterer du denne bruken.
Les mer
> Aktiviteter > NIVS ÆRESPRIS > 2013: Egil Kristiansen

2013: Egil Kristiansen

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OVERREKKELSE: Egil Kristiansen mottar NIVs Ærespris av Berit Berthelsen fra NIVs styre.

Juryens begrunnelse:

EGIL KRISTIANSEN – født 18. januar 1966 – Fåvang, Ringebu.

Han hadde aktiv skikarriere fram til 2001. Hans beste resultater er to sølv i NM 10 km (1992,96), bronse 30 km (97) og internasjonalt 8. plass i OL 30 km (94).

Fra 2001 – 2005 var han assistenttrener for kvinnelandslaget under hovedtrener Svein Tore Samdal. Egil gjorde et særlig stort og viktig arbeid med skøyteteknikken til utøvere i et område han var spesialist på.

Fra 2005 til dags dato har han vært hovedtrener for kvinnelandslaget. Den første tiden fram til og med VM 2009 i Liberec, Tsjekkia, var resultatene preget av oppturer og nedturer. Men fra 2009 og fram til nåer resultatene blitt bedre og bedre år for år.

De tre siste årene har Norge dominert kvinnelangrenn i verden. Av 17 gullmedaljer som er utdelt i mesterskap i denne tidsperioden har Norge tatt 12. Under Ski-VM 2011 i Oslo tok de norske jentene hele åtte gullmedaljer.

Egil har vært en dyktig og samlende trener som har hatt stor tillit blant toppløperne. Han har arbeidet systematisk etter en langsiktig plan. I arbeidet framstår han som ydmyk, og han legger vekt på å fremheve utøverne. I 2012 mottok Egil Kristiansen som årets trener på Idrettsgallaen.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LANG ERFARING: Egil Kristiansen har vært trener for kvinnelandslaget i langrenn siden 2005 – etter å ha vært assistenttrener siden 2001.