Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til statistikkformål. Ved å benytte Idrettsveteraner.com aksepterer du denne bruken.
Les mer
> Husker best > Husker best: Bergljot Sandvik Johansen

Husker best: Bergljot Sandvik Johansen

NIVs medlemmer svarer alle på de samme spørsmålene. 

 

 Bergljot Sandvik Johansen (f. 1922 – medlem siden 1996).

– Hvilke idrettsbegivenheter og personer skapte idrettsinteressen din?

– Jeg ble født i Schleppergrells gate på Grünerløkka og bodde der til jeg var åtte år. I den gata bodde mange norgesmestere i bryting, boksing, sykkel og skøyter (blant annet Bernt Evensen). Idretten var status. Jeg ble bitt av skøytemiljøet på Dæhlenenga Idrettsplass. Så ble jeg med i turnmiljøet i Bjart og fra 1932 medlem i mitt kjære Oslo Idrettslag.
– Hva har idretten betydd for utviklingen av norsk samfunnsliv?
– Det store antallet mennesker som er med i norsk idrett forteller alt om betydningen idretten har fått. Utviklingen imponerer og engasjerer mange.
– Hvilke av dine idrettsmeritter – som aktiv eller leder – er du selv mest fornøyd med?
– Jeg ble beste norske utøver av norske turnere under OL i Helsingfors i 1952, men størst av alt setter jeg administrativt arbeid jeg har vært med på i Oslo Idrettslag, Norges Skøyteforbund og Oslo idrettskrets. Jeg var pådriver for at det ble reist byste av Martinus Lørdahl på Bislett. Det er jeg stolt over. Han tok det første spadestikket til bygging av Bislett i 1907.
 
– Hvilke tre idrettsprestasjoner gjennom tidene setter du høyest?
– Jeg er mest imponert over utviklingen av øvelser i turn og kunstløp. Jeg synes også det var stort at min mann – Aage Johansen – ble første norske mester på skøyter etter krigen i 1946. Og det var selvsagt stort at vår datter Berit Unn ble norsk mester i kunstløp i 1964 og kvalifisert for OL-deltakelse i Innsbruck. (NIV-Nytt 4.12).