Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til statistikkformål. Ved å benytte Idrettsveteraner.com aksepterer du denne bruken.
Les mer
> Husker best > Husker best: Rigmor Andresen

Husker best: Rigmor Andresen

NIVs medlemmer svarer alle på de samme spørsmålene. 

 

 Rigmor Andresen (f. 1922 – medlem siden 1988).

– Hvilke idrettsbegivenheter og personer skapte idrettsinteressen din?

– Da krigen var slutt i 1945, så jeg et opptog av hjemmefrontsoldater hjemme på Bækkelaget. De hadde banner foran som fortalte at det var Bækkelaget Sportsklubbs medlemmer. Da tenkte jeg, at der skal jeg være med. Og siden har jeg vært i BSK.

– Hva har idretten betydd for utviklingen av norsk samfunnsliv?

– Ja, er det ikke idretten som må ordne opp i mye, da? Idretten skaper liv og samler mange. Og så er det mye skikkelig folk tilknyttet idretten.
– Hvilke av dine idrettsmeritter – som aktiv eller leder – er du selv mest fornøyd med?
– Jeg har vært med i arrangementet av Norway Cup siden starten. Den føtste turneringen gikk i 1972. Det er jeg stolt og glad over.
– Hvilke tre idrettsprestasjoner gjennom tidene setter du høyest? 
– Den norske innsatsen og arrangementet av EM i friidrett på Bislett i 1946. Det var stort. Jeg hadde kjøpt en liten Solo-flaske som jeg drakk opp. Jeg måtte på toalettet, men kom ikke fram i folkemengden. Jeg måtte holde meg til det var slutt. Og det var litt av en prestasjon. Ellers liker jeg best stafetter – både på ski og Holmenkollstafetten. Alltid spennende med så mange som må trå til for å få et godt resultat. Vi hadde også Ekeberg-stafetten. (NIV-Nytt 4.12)