Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til statistikkformål. Ved å benytte Idrettsveteraner.com aksepterer du denne bruken.
Les mer
> Husker best > Husker best: Johan Chr. Schønheyder

Husker best: Johan Chr. Schønheyder

 Dette husker NIV-medlemmene best. NIVs medlemmer svarer alle på de samme spørsmålene. 

  Johan Chr. Schønheyder (f. 1915 – medlem siden 1997).

– Hvilke idrettsbegivenheter og personer skapte idrettsinteressen din?

– Svaret kan sies med ett ord: Naturen. Den gode følelsen for idrett og friluftsliv fikk jeg gjennom venner på utallige skiturer og vandringer i skog, mark og fjell – året rundt. Naturen lokket meg og ble levebrød.
– Hva har idretten betydd for utviklingen av norsk samfunnsliv?
– Jeg tror ikke vi hadde utviklet et godt samfunn uten idretten – som har hatt stor betydning for nordmenn i flere generasjoner. Engasjementet rundt idrett i Norge er større enn i de fleste nasjoner.
– Hvilke av dine idrettsmeritter – som aktiv eller leder – er du selv mest fornøyd med?
– Jeg var leder for Norges OL-tropp ni ganger. Første gang i 1960, siste gang i 1976. Det var et stort ansvar. Og alt gikk stort sett bra. Det hendte at ishockeyspillere og hoppere kom for sent hjem til leieren. Skøyteløperne var flinkest til å konsentrere seg.
– Hvilke tre idrettsprestasjoner gjennom tidene setter du høyest?
– Vanskelig spørsmål. Det første som slår meg er Egil Danielsens spydkast (85,71 m) som gav OL-gull i Melbourne 1956. Ellers var karrieren til brødrene Sigmund, Birger og Asbjørn Ruud enestående. Jeg er også imponert over hva norske syklister har fått til de senere årene. (NIV-Nytt 4.12)