Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til statistikkformål. Ved å benytte Idrettsveteraner.com aksepterer du denne bruken.
Les mer
> Innlegg > HEI > Kuppern (80) på sokkel

Kuppern (80) på sokkel

Kuppern (80) på sokkel

6. NOVEMBER 2013:

På selveste 80-årsdagen kom Knut «Kuppern» Johannesen på sokkel. Avdukingen av bronsestatuen skjedde foran maratonporten på Bislett, og rundt 800 skøyteglade mennesker kom fort å hylle skøytekongen enda en gang.

Gamle konkurrenter og venner som Hroar Elvenes, Fred Anton Maier, Nils Aaness, Torstein Seiersten, Per Ivar Moe, Ivar Eriksen, Svein Erik Stiansen, Per Willy Guttormsen, Per Jorsett, Børre Rognlien, Rune Gerhardsen og Jan Erik Vold var på plass – sammen med kulturminister Thorild Widvey, byrådsleder Stian Berger Røssland, billedhogger Nina Nesje og – selvsagt – Kampen Janitsjarorkester.

Hovedpersonen selv var i perlehumør og strålende fornøyd med dagen. – Jeg er litt stolt. Jeg har nok gjort noe som har betydd en del for mange, innrømmet Knut. – med armen godt rundt sin kone Anne Lise. Knut har vært NIV-medlem siden 1993.

 

PÅ MED DJEVLELUA: Selvsagt måtte Knut Johannesen på med den gamle djevlelua foran bronsestatuen. (Foto: Åge Dalby)