Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til statistikkformål. Ved å benytte Idrettsveteraner.com aksepterer du denne bruken.
Les mer
> Husker best > Husker best: Erik Sture Larre

Husker best: Erik Sture Larre

Dette husker NIV-medlemmene best. NIVs medlemmer svarer alle på de samme spørsmålene.

  Erik Sture Larre (f. 1914 – medlem siden 1988).

– Hvilke idrettsbegivenheter og personer skapte idrettsinteressen din?

– Ja, det var faren min, Franz Conrad. Han dro meg med ut på alt som var. Det ble boksing og bryting i Sportsklubben 09. Som åtteåring ble jeg i 1922 innmeldt i Oslo IF (ikke Oslo IL) som skiftet navn til Gamlebyen IF to år senere. Der har jeg vært siden.
– Hva har idretten betydd for utviklingen av norsk samfunnsliv?
– Idretten har fått sin brede, organisatoriske forankring gjennom Landsorganisasjonen (LO) som på sin måte arbeidet for de mange idrettslagene over hele landet. Einar Gerhardsens bok «Tillitsmannen» har også skapt mye og vært en gjenganger i norsk idrett.
– Hvilke av dine idrettsmeritter – som aktiv eller leder – er du selv mest fornøyd med?
– Jeg har holdt ut idretten i 90 år og har funnet mye glede med det. Både som aktiv – først og fremst orientering. Senere som leder. Jeg ble forresten kasserer i GIF som 15 åring og formann 20 år gammel.
– Hvilke tre idrettsprestasjoner gjennom tidene setter du høyest?
– Når jeg snakker om prestasjoner i norsk idrett tenker jeg først og fremst på Rolf Hofmo. Dernest vil jeg trekke fram – Hans B. Skaset. En aktiv orienteringsløper – som jeg ikke husker navnet på i farten – var jævlig god på 30-tallet. Den gang var kartene mye vanskeligere enn nå! (NIV-Nytt 4.12).