Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til statistikkformål. Ved å benytte Idrettsveteraner.com aksepterer du denne bruken.
Les mer
> Husker best > Husker best: Berit Berthelsen

Husker best: Berit Berthelsen

Dette husker NIV-medlemmene best. NIVs medlemmer svarer alle på de samme spørsmålene.

 Berit Berthelsen (f. 1944 – medlem siden 1997).

– Hvilke idrettsbegivenheter og personer skapte idrettsinteressen din?

– Jeg var veldig aktiv selv som barn og deltok i all fysisk lek. Men vi hadde også en lærer i Hakadal som var svært interessert i idrett – Martin Gunnar Knudsen. Han spanderte reise på mange unge idrettstalenter som ville delta i konkurranser utenfor bygda – eksempelvis i Oslo. Han betydde utrolig mye.
– Hva har idretten betydd for utviklingen av norsk samfunnsliv?
– Folk i aktivitet er viktigst. Idretten har vært stor inspirator for bedre folkehelse. Aktivitet er ikke nødvendigvis det samme som idrettsprestasjoner. Helseperspektivet er toppen. Jeg ser med skepsis på mange unge som i dag styrer inn mot en fremtid med fedme og overvekt – og konsekvensene dette blir for samfunnet.
– Hvilke av dine idrettsmeritter – som aktiv eller leder – er du selv mest fornøyd med?
– Mest overraskende var EM-gullet i lengde innendørs i 1967 med hopp på 6,51 meter. Jeg hadde bare trent i tilfluktsrom og boblehallen i Garde-leieren. Vi hoppet med spesielle piggsko på tregulv. Ellers setter jeg det nordiske mesterskap1965 i fem-kamp i Helsingfors høyt.
– Hvilke tre idrettsprestasjoner gjennom tidene setter du høyest?

 – Gullmedaljen til Grete Waitz på maraton i tidenes første VM (Helsingfors 1983) var stort. Jeg var selv leder ved den anledningen. Ellers setter jeg OL-gullet i spyd til Trine Hattestad (Sydney 2000) og VM-gullet i høyde til Hanne Haugland etter omhopping (Athen 1996) høyt.  Jeg har alltid vært spesielt opptatt av kvinnenes prestasjonsnivå.   Dette var jo også jenter som jeg hadde vært leder for. (NIV-Nytt 1.13)