Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til statistikkformål. Ved å benytte Idrettsveteraner.com aksepterer du denne bruken.
Les mer
> Aktiviteter > SPORTSJOURNALISTPRIS > 2013: OLA BERNHUS, Aftenposten

2013: OLA BERNHUS, Aftenposten

Juryens begrunnelse for tildeling av NIV s sportsjournalistpris.

«Ola Bernhus (f.02.04.48) har markert seg i norsk sportspresse. Etter flere år i læreryrket og tre år i NRK Dagsnytt kom Bernhus til Dagbladet som sportsredaktør i 1981. Han ble i 1992 sportsredaktør i det nystartede TV2 før ferden i 1995 gikk videre til Aftenposten som nyhetsredaktør.

Han ble i 2007 prosjektredaktør for redaksjonelt samarbeid mellom Adresseavisen, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Fædrelandsvennen og Aftenposten. De siste årene har han også virket som sportskommentator i Aftenposten.

Med solid rutine og innsikt i norsk og internasjonal idrett har Bernhus kommentert utviklingen – spesielt i fotball. I en broket medietid der et samlet, overordnet syn ofte er mangelvare, har Bernhus skilt seg fordelaktig ut med klare og velformulerte meninger.

Han brakte nyhetsteft inn i sportsjournalistikken i fjernsyn, og han kommenterer utviklingen i dagens debatt på informativt vis. Ofte med en satirisk og humoristisk penn. Bernhus blir lest, forstått og akseptert».