Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til statistikkformål. Ved å benytte Idrettsveteraner.com aksepterer du denne bruken.
Les mer
> Husker best > Husker best: Egil Gulliksen

Husker best: Egil Gulliksen

Hva husker NIVs medlemmer best?

NIVs medlemmer svarer på de samme spørsmålene i NIV-nytts enquete.

  1.  Hvilke idrettsbegivenheter og personer skapte idrettsinteressen din?
  2. Hva har idretten betydd for utviklingen av norsk samfunnsliv?
  3. Hvilke av dine idrettsmeritter – som aktiv eller leder – er du mest fornøyd med selv?
  4. Hvilke tre idrettsprestasjoner gjennom tidene setter du høyest?

 

  Egil Gulliksen (f. 1932)

  1. Min far Georg var generelt idrettsinteressert, og det smittet over på meg. Jeg vokste opp i Øvre Eiker og fikk interesse for friidrett og skisport før krigen. Kongsberg-hopperne gjorde inntrykk. Vi klippet ut avisbilder og lagde album.
  2. Forskjellen på folk ble mindre. Idretten nivellerte jevnheten mellom arbeiderklassen og overklassen.
  3. Som landslagssjef i friidrett husker jeg spesielt godt seirene over Sverige på 1960-tallet. Det var flott opplevelser. Ellers var jeg med i startfasen av det som ble kalt joggebølgen på Høvik. Først mosjonsløpet Høvik-joggen som ble svært populært, senere Høvik Jogg som fortsatt eksisterer. Her var det viktig å få folk til å gå 50 meter, deretter løpe 50 meter, gå 560 meter og så videre. Helt til at de kunne løpe fem km i eget tempo.
  4. Vanskelig å rangere. Hilmar Myhras lange svev i Vikersundbakken gjorde de første, store inntrykkene. Jeg glemmer heller ikke Richard Simonsens fantastiske løp i landskampene mot Sverige (1964 og 1967), Berit Berthelsen lengdehopp på 6,56 (1968) – og Thor Hellands fantastiske 5000 m på 13,37,4 som var nordisk rekord (1965). Inntrykkene fra 1960-tallet satte spor.

 EGIL GULLIKSEN – medlem av NIV siden 1988.