Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til statistikkformål. Ved å benytte Idrettsveteraner.com aksepterer du denne bruken.
Les mer
> Aktiviteter > NIVS ÆRESPRIS > 2014: Anders Besseberg

2014: Anders Besseberg

NIVs æresprisen 2014 til Anders Besseberg

 

NIVs ærespris for 2014 ble tildelt NIV-medlem Anders Besseberg (68) under årsmøtet hos Telenor 11. november. Begrunnelsen for tildeling var slik:

«Under det internasjonale Skiskytterforbundets kongress i Østerrike i begynnelsen av september ble Anders Besseberg gjenvalgt som forbundets president for nye fire år. Han ble første gang valgt i 1992, er senere gjenvalgt seks ganger og har hittil vært president i 22 år. I seg selv en bemerkelsesverdig bragd uten sidestykke blant norske idrettsledere som har innehatt verv i internasjonale organisasjoner.

I hans tid som president har International Biathlon Union (IBU) hatt en imponerende utvikling. Potensialet som spennende og god TV-underholdning synes utnyttet til fulle. Det har blant annet resultert i at den årlige omsetningen i IBU har vokst fra 1,5 millioner kroner til over 200 millioner kroner i dag – og med en betydelig oppbygget egenkapital.

Organisasjonen synes i alle henseende å være godt ledet og ha et godt grep på tingene. Besseberg har ved de siste valgene vært utfordret av den sterkt kontroversielle russeren Alexander Tikhonov, men har med stort flertall i ryggen ridd stormen av. Dette nevnes fordi det har vært et av motivene Besseberg har hatt for å ta gjenvalg.

Anders Besseberg er født 25. februar 1946. Han titulerer seg som gård- og skogbruker med jakt som fremste hobby. Nære venner beskriver han som «ubestikkelig», positiv, omgjengelig med en voldsom kapasitet og «jækla kjapp i hue» – med tendens til å bli overivrig.

Aktiv karriere som skiskytter. NM-gull i stafett for Numedal. Rikstrener / landslagstrener 1976 – 80, teknisk komité i IBU 1980 – 88. Generalsekretær i NSSF 1989 – 2000. 1, visepresident i IBU 1988 – 92- President i IBU 1992 – dags dato.

 

 

besseberg

 

MUNTER OVERREKKELSE: Godt humør da Berit Berthelsen i NIVs styre ga Æresprisen 2014 til Anders Besseberg.