Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til statistikkformål. Ved å benytte Idrettsveteraner.com aksepterer du denne bruken.
Les mer
> Aktiviteter > SPORTSJOURNALISTPRIS > 2014: Davy Wathne

2014: Davy Wathne

Tildelt sportsjournalistprisen

 

Sportsjournalistprisen for 2014 ble tildelt Davy Wathne, TV2, under årsmøtet hos Telenor 11. november. Begrunnelsen for tildeling var slik:

«TV2 kjøpte rettigheter til TV-sendingene fra vinter-OL i Sotsji, og påtok seg dermed en krevende og meget utfordrende nybrottsarbeid, en oppgave kanalens medarbeidere mestret til seernes tilfredshet. I dette arbeidet sto programlederen Davy Wathne sentralt og dokumenterte solide kunnskaper og formidlingsevne om alle idretter. Hans analytiske og reflekterende egenskaper kom også tydelig til inntrykk.

Davy

GLAD VINNER: Munnrappe Davy Wathne viser stolt fram NIF-plaketten.

 

David Frank Huey Wathne ble født i Florida, USA, 01.01.50 og har en yrkeskarriere som spenner over 40 år. Han var journalist i Bergens Tidende fra 1970 og 1992. I perioden fullførte han cand. mag.-eksamen ved universitetet i Bergen med fagkretsen latin (mellomfag), norsk og historie.

Wathne har vært sportsanker og programleder i TV2 siden oppstarten i september 1992. Han har stått i spissen for å innføre den levende studiodebatten – først og fremst gjennom utallige fotballsendinger. Denne formen med friske diskusjoner har kunnskapsrike og engasjerte Wathne beholdt og videreført med humør og sikkerhet i over 20 år.»

Tidligere prisvinnere:

2008: Dag Vidar Hanstad, SportMedia – 2009: Mette Bugge, Aftenposten – 2010: Truls Dæhli, VG – 2011: Kjetil Kroksæter, Adresseavisen – 2012: Reidar A. Sollie, Dagsavisen – 2013: Ola Bernhus, Aftenposten.