Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til statistikkformål. Ved å benytte Idrettsveteraner.com aksepterer du denne bruken.
Les mer
> Aktiviteter > SPORTSJOURNALISTPRIS > 2015: Esten O. Sæther

2015: Esten O. Sæther

 

NIVs sportsjournPortrett Esten O. Sætheralistpris gikk i 2015 til Esten O. Sæther:

NIVs komité bestående av leder Åge Dalby, Ellinor Allergoth, Andreas Morisbak og Britt Mellegaard innstilte han som kandidat til styret med følgende begrunnelse:

«Sæther (f. 13.02.55) har arbeidet med sportsjournalistikk i Dagbladet siden 1984. Før den tid var han tilknyttet Vårt Land. Han har alltid uttrykt seg med skarp og uredd profil. Ikke alle har vært enige i diverse standpunkter og konklusjoner. Men Sæther har ofte skapt etterlyst debatt.
Kunnskapsrike Sæther er den sentrale sportskommentatoren i Norge som gjennom flere tiår har vært mest opptatt av utviklingen innenfor idrettens organisasjoner, allianser og maktpersoner – i Norge og ellers i verden. Evnen til å skape meningsutveksling og engasjement har alltid vært til stede.
Sæther, som er cand. philol. med historie som hovedfag, har hatt ulike roller i Dagbladet, – som reporter, sportsredaktør, politisk reporter, redaksjonssjef, nyhetsredaktør og første redaktør for Dagbladet.no fra 2002 til 2008. Han har siden 2009 vært trener for landslaget i futsal (innendørsfotball) og har i 50 år vært aktiv og trener i KFUM-kameratene i Oslo.»

Et enstemmig styret gikk inn for kandidaten og tildelingen skjedde på årsmøtet 5.11.2015.