Vi benytter informasjonskapsler (cookies) til statistikkformål. Ved å benytte Idrettsveteraner.com aksepterer du denne bruken.
Les mer
> Aktiviteter > NIVS ÆRESPRIS > 2016: Cato Zahl Pedersen

2016: Cato Zahl Pedersen

Cato Zahl Pedersen ble tildelt NIVs Ærespris for 2016.

Utvalgte som har vurdert kandidater til årets Ærespris har bestått av:

Leder: Per Wright.

Medlemmer: Berit Berthelsen, Odd Flattum og Hans B. Skaset.

 

Utvalgets begrunnelse var:

«Cato Zahl Pedersen har i en årrekke identifisert idrett for funksjonshemmede ved sine fremragende prestasjoner og sine systematiske, skarpe og konsekvente bidrag til oppmerksomhet om funksjonshemmedes kår i dretten og samfunnet. Han har vært og er forbilde, initiativtaker, pådriver og årvåken talsperson for en vanskeligstilt gruppe i idrettssamfunnet. I sum har hans påvirkning vært betydelig, både innenfor og utenfor idretten.

Hans praktiske, direkte medvirkning gjennom forberedelser og deltakelse i Paralympiske leker sommer og vinter, både som utøver, veileder og leder, gjør Cato Zahl Pedersen vel kvalifisert til NIVs Ærespris.»

 

Styret vedtok enstemmig å tildele Æresprisen for 2016 til Cato Zahl Pedersen.